Om

Det här är vi

Malmens friskola är en liten skola som har funnits sedan 1998 och vi tar in 20 elever i årskurs 4 och 5, i årskurs 6-9 är det 24 elever. Idag finns här 136 elever i årskurserna fyra till nio. Här möter du också en sammansvetsad och engagerad grupp på 14 lärare som brinner för sin uppgift. För oss är det viktigt att eleverna får de utmaningar de behöver för att växa och utvecklas. Vi satsar på att ge dem verktygen de behöver för att nå sina egna högt satta mål.

När man går i skolan är det viktigt att få gå på en skola där alla lärare och kompisar vet vad man heter och vem man är. Att det serveras god mat. Att lärarna ger dig skoluppgifter som är utmanande och inspirerar till lärande. Och att dagarna fylls med varierande aktiviteter, så att inte alla dagar är lika.

God matGod mat och medbestämmande

Våra elever är delaktiga och har goda möjligheter att påverka sin skolgång. Varje dag lagas och serveras god, näringsrik mat i skolans egen restaurang. Vi arbetar med temaveckor och ”elevens-val-veckor” var femte vecka. Det ger möjlighet att fördjupa kunskaperna men är också ett uppskattat avbrott i den vanliga undervisningen.
För de elever som redan i årskurs nio vill läsa matte, svenska och engelska A kan vi erbjuda det i samarbete med vår egen gymnasieskola, Rymdgymnasiet.

E-post och morötter

Att kommunikationen mellan skolan och hemmet funkar och är regelbunden betyder också mycket. Undervisningen är varierad och läses i block för att ge bästa möjliga resultat. Temaveckor och ”elevens-val-veckor” ger barnen den omväxling som är viktig.

Sök till Malmens friskola här >>